Життя вічне, слово невмируще



В читальному залі  центральної районної бібліотеки  до 205- річчя від дня народження Тараса  Шевченка  був проведений  захід під назвою «Життя вічне, слово невмируще».
Присутні учні школи №1  познайомилися  із життєвим, творчим шляхом видатного художника слова Тараса Григоровича Шевченка, цікавими фактами із його  біографії . Учні прослухали відеозаписи віршів  «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий коло хати», «Заповіт».
Тарас Шевченко не тільки талановитий поет, як художник він займає одне з найпочесніших місць в українському образотворчому мистецтві. Присутні на заході мали можливість насолоджуватись  відео-переглядом картин   написаних Шевченком.
   Геній Шевченка яскраво світиться трьома рівноцінними гранями таланту – поезія, живопис і музика.  Т. Шевченко дуже любив музику, мав гарний голос і відмінний слух.  Учні  прослухали відеозапис однієї з улюблених пісень поета  «Ой зійди, зійди,  зіронько  вечірняя», а також відеозапис  пісень  написаних  на вірші поета «Думи мої, думи…», «Реве та стогне Дніпр широкий».
          На закінчення був проведений огляд книжкової виставки «Вічне слово Тараса». Бібліотекар  акцентувала увагу на книги, які розповідають про перебування Т. Шевченка на полтавській  землі. Це зокрема «Полтавська Шевченкіана»  та книгу місцевого автора Михайла Мельниченка «Т. Г. Шевченко і пирятинці».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкові новинки для кожної дитинки

Герої сьогодення Небесна Сотня

Небесна Сотня – герої нашого часу